slo eng

kayaksail

katalog_over

Maks Vrščaj postal evropski podprvak v razredu laser radial

IMG 0909-e1f0d7be14V Splitu, na prizorišču, kjer je naš Vasilij Žbogar pred enajstimi leti osvojil svoj prvi naslov evropskega prvaka, se je minuli teden zopet odvijalo evropsko prvenstvo v razredih laser. Šibki vetrovi so zaznamovali celotno prvenstvo, saj so jadralci izpeljali le polovico od vseh predvidenih plovov.

Za Slovenijo je največji uspeh dosegel Maks Vrščaj, ki je v konkurenci jadralcev razreda laser radial osvojil odlično drugo mesto. Mimogrede, jadral je s sandiline oblačili.

Dobro se je odrezal tudi Splitčan sandiliner Filip Jurišič, ki je z 8. mestom v konkurenci evropskih standardov pokazal, da imajo Hrvati novo vzhajajočo jadralno zvezdo. Slovencev žal ni bilo med najboljšimi.

Mathilde de Kerangat, naša predstavnica v razredu laser radial je regato zaključila na solidnem 12. mestu. Z nekaj odličnimi posameznimi uvrstitvami je dokazala, da sodi v sam vrh.

Naslednja pomembna regata bo svetovno prvenstvo septembra v Španiji, ko se bodo podeljevale tudi prve vozovnice za olimpijske igre.

 

 

Na fotografiji Slovenec Maks Vrščaj

Foto: Petar Prkić

 
facebook-logorss-icon dame_award  Stalne ugodnosti Diners Club