slo eng

kayaksail

katalog_over

Halloween regata – optimisti odlično v močnem vetru Piranskega zaliva
Sončen jesenski vikend je pozdravil preko sto mladih jadralcev na tradicionalni Halloween regati razreda optimist, ki jo Jadralni klub Pirat iz Portoroža organizira zdaj že tretje leto zapored.
Kljub burji, ki je v sunkih pihala tudi do 25 vozlov, so se mladi jadralci pogumno odpravili na regatno polje in, razdeljeni v štiri skupine, v soboto odjadrali tri regate, v nedeljo pa še dve. Na Halloween regati so bili tudi tokrat prisotni številni zelo uspešni mladi jadralci iz Avstrije, Češke, Italije, Madžarske, Srbije, Hrvaške in Slovenije.
Z odličnim nastopom v obeh dneh si je zmago zaluženo prijadral Peter Milivojevič iz JK Jadro Koper, na drugo mesto se je uvrstil italijanski jadralec Filippo Costa, SVOC, tretji pa je bil še en slovenski jadralec, Janez Zabukovec, prav tako iz JK Jadro Koper. Med najboljših deset sta se uvrstila še Martin Fras (JK Izola) na peto in Veronika Pirjevec (JK Pirat) na deseto mesto ter na drugo mesto med deklicami. Najboljša deklica je bila Stefania Padoan (Y.C.A.), na tretje mesto je prijadrala Luisa Penso iz istega kluba. Med kadetinjami sta slavili dve Italijanki in jadralka iz Srbije – najboljša je bila Andrea Aschauer (WYC), druga Nina Cattai (CDV) in tretja Kristina Boja (JK Palić).  Med kadeti je bil najboljši slovenski jadralec Martin Fras (JK Izola), drugi je bil Daniel Cante iz istega kluba, tretji pa Andrea Nordio (SVBG).
 
V soboto so jadralci sodelovali v bogatem srečelovu, za katerega smo del nagrad prispevali tudi mi - sandiline. V veliko veselje nam je, ko vidimo mlade športne upe, ki svoj prosti čas namenjajo zdravim športnim aktivnostim. In če k temu lahko pripomoremo še mi, smo še toliko bolj zadovoljni.
 
 
facebook-logorss-icon dame_award  Stalne ugodnosti Diners Club